Дизайн інтер'єру в стилі лофт



Стиль лофт зародився в Америці в 40х роках XX століття як результат використання покинутих складів і фабрик під житло, при цьому зберігався відбиток індустріального минулого приміщення у вигляді цегляних або бетонних стін, труб, неприкритих систем вентиляції, заводських пристосувань. Найбільше така атмосфера прийшлась до душі представникам творчих професій (художникам, письменникам), які відкривали там свої майстерні, галереї, студії, а також молодим людям які постійно були у пошуку чогось нового.

















Основні особливості стилю лофт :
Відкрите планування, де практично немає розділення по кімнатах.
Зонування здійснюється за допомогою колірних контрастів, світла, меблів, а також різних перегородок.
Максимум вільного простору!
Індустріальні риси: груба штукатурка, цегляна кладка, бетон, виставлені напоказ труби, чавунні батареї, різні конструкції.
Модні тенденції: сучасна техніка (величезний телевізор з плазмовою панеллю, аудіосистема з колонками, наворочена кухонна плита), хромовані поверхні, камін в стилі хай-тек.
Високі стелі з балками.
Величезні вікна, які найчастіше не оформляються ніякими фіранками і шторами для максимальної кількості природного світла в приміщенні. Хоча це може бути щось легке і повітряне.
Меблі можуть бути будь-якими - як сучасними, так і антикварними, як яскравими, так і приглушених тонів, а ще краще це поєднання нового і старого. Наприклад, шкіряне ретро-крісло ідеально доповнить сучасний скляний столик.
Нестандартні аксесуари. Стиль лофт вітає усе незвичайне і футуристичне, тому віддавайте перевагу предметам, які "чіпляють" погляд. Це можуть бути світильники незвичайної форми, витончена люстра із скляними намистинами або кришталем, пуфи найнесподіваніших забарвлень, оригінальні підлогові вази і скульптури, елементи декору в етнічному стилі, яскраві постери, граффіті і навіть дорожні знаки.
Другий поверх. Найчастіше він є присутнім в лофті завдяки дуже високим стелям, там може розташовуватися спальня.


Для кого призначений стиль лофт?


Для економних. Інтер'єр в стилі лофт - це мінімум витрат. Обробка - чим простіше, тим краще. На відміну від інших стилів інтер'єру лофт не передбачає використання дорогих меблів. Підійде все, що є у будинку: старовинні меблі прекрасно поєднаються з суперсучасними.
Для власників квартир з вільним плануванням. Простір, високі стелі, вікна до підлоги і відсутність перегородок - ідеальне приміщення для оформлення інтер'єру в стилі лофт.
Для представників богеми. З усіх стилів інтер'єру художники, дизайнери і архітектори вважають за краще саме лофт. У такому інтер'єрі можна влаштовувати виставки, презентації і розгульні вечірки.
Для молоді. Лофт відбиває їх стиль життя : тягу до свободи і оригінальності, відмова від загальноприйнятого і банального.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дизайн інтер'єру в стилі фукнціоналізм

Дизайн інтер'єру в стилі хай-тек